Image
GGD Gezondheidsmonitor 2024

Start GGD Gezondheidsmonitor

Hoe gaat het met de gezondheid van de Utrechters?

Op die vraag gaat de GGD Gezondheidsmonitor antwoord geven. Dit is een landelijke samenwerking met het RIVM, het CBS, netwerk GOR (gezondheidsonderzoek bij rampen) en de GGD’en. De Gezondheidsmonitor brengt de gezondheid, sociale situatie en leefstijl van de Nederlandse bevolking in beeld en draagt bij aan goed gezondheidsbeleid. 

Gezondheidsmonitor 

Ruim 27.000 willekeurig gekozen Utrechters boven de 18 jaar ontvangen vanaf 16 september een brief op de deurmat. Deze brief is een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen over hun gezondheid, leefstijl, woonomgeving, sociale contacten en corona. De resultaten laten zien hoe het ervoor staat met de gezondheid in Utrecht.  

Landelijke samenwerking 

De GGD Gezondheidsmonitor is een landelijke samenwerking met het RIVM, het CBS, netwerk GOR (gezondheidsonderzoek bij rampen) en de GGD’en. Ruim 1,5 miljoen mensen in heel Nederland ontvangen hiervoor een uitnodiging. Een deel van het onderzoek en de vragenlijst is gelijk voor alle gemeenten en dus ook voor Utrecht. Deze landelijke samenwerking zorgt ervoor dat de resultaten vergelijkbaar zijn.  

Resultaten 

Op basis van de resultaten adviseert Volksgezondheid de gemeente Utrecht over het gezondheidsbeleid voor de komende jaren. De resultaten over Utrecht verschijnen na afronding van het onderzoek op onze website.  

Publicatiedatum: 26-08-2024