Image
Aanmelden Hanneke Schreurs afstudeerprijs 2023

Genomineerden Hanneke Schreurs afstudeerprijs 2023

Op woensdag 13 december werd de Hanneke Schreurs afstudeerprijs uitgereikt

De Hanneke Schreurs Afstudeerprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een student van mbo, hbo of universiteit met het beste eindwerkstuk of afstudeerscriptie over (publieke) gezondheid. Volksgezondheid van de gemeente Utrecht wil studenten hiermee een podium bieden om hun kennis en inzichten met een breder publiek te delen. Daarnaast is de prijs bedoeld om studenten te stimuleren bij te dragen aan de kennisontwikkeling rondom publieke gezondheid.

De genomineerden

  • Diana de Vries

Diana, studie Technisch Oogheelkundig Assistent (mbo), onderzoekt in haar afstudeerwerk hoe patiënten met een visuele beperking de vindbaarheid van de hoofdingang van het ziekenhuis beoordelen. 

  • Dominique Gijsbers

Dominique, studie Architecture, Building and Planning (wo), onderzoekt in haar afstudeerwerk de kenmerken van de gebouwde omgeving die van invloed zijn op emotionele eenzaamheid bij jongvolwassenen.

  • Marissa de Visser

Marissa, studie Pedagogiek (HBO), onderzoekt in haar afstudeerwerk hoe de grof-motorische ontwikkeling van dove- en slechthorende kinderen te stimuleren.

Programma van de uitreiking

  • 16.00 uur: Welkom en korte inleiding door Bart Andriessen (directeur Volksgezondheid, gemeente Utrecht), en een terugblik op de Afstudeerprijs 2022
  • 16.15 uur: Presentaties van de genomineerde afstudeerwerken
  • 17.00 uur: Reflecties op de genomineerde afstudeerwerken door de juryleden; Judith Ludding (Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties), Melissa de Clippeleer (CD&V), Lilian van der Ven (UMC Utrecht), en Nancy Hoeymans (gemeente Utrecht)
  • 17.15 uur: Bekendmaking van de winnaar van de Hanneke Schreurs Afstudeerprijs 2023 door Bart Andriessen en gesprek met de winnaar
  • 17.30 uur: Sluiting van de bijeenkomst door Miriam Weber
Image
Aanmelden Hanneke Schreurs afstudeerprijs 2023